Hur ofta byter du jobb?

vc3a4lkommen-till-lc3a4nsstyrelsen.jpg

Hur ofta byter du jobb? Det var en av kommentarerna på mitt instagram-konto när jag i veckan la ut bilden från Länsstyrelsens intranät med rubriken ”Välkommen Karin Hellström!”.
Det är en relevant fråga. I mitt blogginlägg från december 2017 skrev jag om min nya tjänst som företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen och hur fantastiskt det var att ta sig an de utmaningar som den tjänsten innebär. Det tycker jag fortfarande! Att utveckla arbetet med arbetsgivare inom Arbetsförmedlingen är prioriterat och det finns hur mycket som helst att göra inom det området. Men när jag fick frågan från Länsstyrelsen Kronoberg om jag kunde tänka mig att ta tjänstledigt under våren/sommaren för att hjälpa till med ett antal projekt blev jag både smickrad och nyfiken. Jag var bara tvungen att tacka ja.  Nya erfarenheter och nya utmaningar är alltid spännande!

Som anställd på en myndighet har man rätt att ta tjänstledigt för att prova på annan myndighet. Det känns väldigt lyxigt och är en förmån som jag givetvis uppskattar i detta sammanhang, annars hade det aldrig blivit möjligt! Mellan den 15 februari och 15 augusti är jag alltså tjänstledig från Arbetsförmedlingen och anställd på kommunikation- & serviceavdelningen på Länsstyrelsen Kronoberg. Mina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara planering och genomförande av Plan- & bostadsdagarna 2018 och invigningen av Åsnens nationalpark.

Tillbaka till frågan; hur ofta byter du jobb? Jag har faktiskt varit på Arbetsförmedlingen i Växjö i två år, för mig är det en ganska lång tid. Innan dess, när jag bodde i Dalarna, var jag både egen företagare och anställd vid olika tillfällen. Som egen var jag inhyrd som konsult i många olika projekt, större och mindre, med olika uppdragsgivare. Det är det som är livet som egenföretagare och konsult, man får ta det som dyker upp. Eftersom det ibland var svårt att få nya uppdrag på landsbygden i norra Dalarna fick jag ta kortare anställningar när det dök upp. Ett exempel på det var sommaren och hösten 2015 då jag var anställd av Länsstyrelsen Dalarna som naturvägledare i Fulufjällets nationalpark.

När jag ska försöka sammanställa ett CV är det alltid lika svårt att välja och välja bort vad som ska vara med, beroende på vilken typ av tjänst man söker. Jag har en spretig profil och har sedan början av 2000-talet aldrig varit rädd för att pröva nya tjänster, branscher och nya utmaningar. I min LinkedIn-profil har jag i dagsläget upp emot ett 20-tal olika tjänster och uppdrag. Stort och smått.
Förr brukade man kalla personer som jag för hoppjerkor med en negativ klang. Idag är det annorlunda. I en artikel från Realtid Karriär anger man 5 skäl att anställa en hoppjerka:

5 skäl att anställa en hoppjerka

1. Hoppjerkor har förmågan att lära sig nya saker snabbt, så deras inkörningsperiod blir förmodligen kort.

2. De har sett avdelningar och företag som sköts bra och mindre bra. Det är därför troligt att de kommer fråga hur saker och ting sköts. Inte för att utmana dig, men för att förstå verksamheten och se dess potential genom att föreslå förbättringar.

3. Hoppjerkor är inte rädda för att ta klivet in i nya situationer och ta initiativ för att bekanta sig med omgivningen.

4. De har jobbat med många typer av människor som har olika sätt att kommunicera på, övertygelser och vanor.

5. Hoppjerkor har samlat på sig mycket erfarenhet och smarta sätt att lösa problem på från tidigare jobb. De tar med sig den kunskapen till din organisation!

Jag håller med på samtliga fem punkter. Jag har med mig mycket erfarenheter från olika  arbetsplatser och organisationer. Ett exempel är erfarenheterna från Faluns företagarvecka som jag tog med till Växjö och som blev Växjölöftets jobbvecka. Nu hoppas jag att mina erfarenheter av utveckling av naturturism i Älvdalens kommun och arbetet i  Fulufjällets nationalpark kan vara till hjälp i projektet med invigningen av Åsnens nationalpark här i Småland. Det ska bli både kul, spännande och säkert utvecklande på många sätt! Följ gärna med mig på resan här på bloggen.

//Karin Hellström

 

En reaktion på ”Hur ofta byter du jobb?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s