Lyckad jobbvecka i Växjö

 

IMG_0768
SmålandsPosten uppmärksammade jobbveckans aktiviteter vid flera tillfällen under veckan.

Nu har det gått drygt två veckor sedan Växjölöftets jobbvecka avslutades och jag har fortfarande en härlig känsla kvar i kroppen. Känslan av att ha lyckats genomföra Växjölöftets jobbvecka på ett riktigt bra sätt och som uppskattats av besökare, samarbetspartners och kollegor. Visst, det finns givetvis saker som vi kan göra bättre och utveckla, om och när det eventuellt blir en ny jobbvecka nästa år, men för att vara första gången avlöpte veckan mycket väl.

Faluns Företagarvecka

Som jag skrev i blogginlägget i november är själva idén med en jobbvecka något jag tog med mig från Dalarna och Falu kommuns näringslivskontor. Som inhyrd konsult var jag engagerad i Faluns företagarvecka 2014. Konceptet var bra och jag trodde stenhårt på  att vi tillsammans med de olika parterna inom Växjölöftet kunde kopiera det i Växjö. Efter en presentation till Växjölöftets styrgrupp i början av sommaren fick Emma och jag ok på att testa konceptet.
Tillsammans med Emil Danielsson började vi planera och sätta tema på dagarna under veckan. Vi ville ha aktuella tema som kunde skapa intresse och fyllas med bra aktiviteter för olika målgrupper. Vi enades kring: integration, digitalisering, action, inspiration och framtidsspaning. Dagarna fylldes snart på med aktiviteter som vi själva höll i, och aktiviteter där samarbetspartners stod som värdar. Under senhösten 2017 presenterade vi ett program som upplevdes som väl genomtänkt och genomförbart.

Program

IMG_1031
Svenskt Näringsliv Kronoberg skrev om jobbveckan på deras Facebook-sida.

Man kan säga att dagarna under jobbveckan passerade som en stormvind. Det var full fart! Goda samarbeten med olika partners och kollegor, många besökare som fick hjälp och stöd med att skriva CV, hitta en utbildning, lära mer om intervjuteknik, träffa arbetsgivare, lära mer kring digitaliseringen och de tjänster som erbjuds med mera, med mera. Under jobbveckan lyckades vi skapa många nya mötesplatser för människor.
Trots att vi blir mer och mer digitala är det personliga mötet ovärderligt när det gäller jobbsökande och rekrytering, både för sökande och företagare. Det är helt klart.
Den stora aktiviteten under veckan var jobbmässan som genomfördes på torsdagen i Tipshallen i Växjö. 4 500 personer besökte mässan och 108 utställare var på plats för att erbjuda besökarna jobb eller utbildning.
Vi har fått mycket positiv feedback från utställare och besökare. Senast igår träffade jag en person vars son fått jobb på mässan. I veckan läste jag i tidningen och såg på TV att MUCF fått in 700 ansökningar till tjänster som de sökte nya medarbetare till. Vi hade ett nära samarbete under jobbveckan med MUCF och jag tror att vårt samarbete och deras medverkan på jobbmässan bidragit till att de fått många ansökningar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under jobbveckan var ett 100-tal medarbetare från Arbetsförmedlingen och Växjö kommun engagerade. Alla gjorde en fantastisk insats, på ett eller annat sätt.
Veckan fick mycket uppmärksamhet i pressen, vi syntes inte bara i Magazinets bilaga som handlade om jobbveckan och som gick ut till 60 000 hushåll, vi fick även fantastisk publicitet i bland annat Smålands Posten och i  P4 Kronoberg. Mycket tack vare våra digitala värdar, Anna och Mohammed, som var ständigt uppkopplade och följde veckan via digitala medier. Grymt jobbat!

Jag vill passa på att tacka alla företagare, samarbetspartners, kollegor och alla ni andra som bidragit till att Växjölöftets jobbveckan blev en succé! Det har varit en fantastisk resa och jag hoppas att konceptet får leva kvar och utvecklas framöver.
Det allra viktigaste med jobbveckan är att företag ska hitta medarbetare för att kunna utveckla sina verksamheter och att arbetssökande ska ha möjlighet att träffa sina framtida arbetsgivare. Om vi lyckas med det har vi kunnat göra skillnad, på riktigt.

/Karin Hellström

En reaktion på ”Lyckad jobbvecka i Växjö

  1. Pingback: Hur ofta byter du jobb? – Karin Hellström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s