Gott nytt år!

Så var det nytt år igen. 2018. Tänk, jag tycker alltid det är lika spännande när man har ett helt nytt år framför sig och när man ”stänger igen” det gamla. Jag ser det som ett måste, att reflektera, lämna det gamla bakom mig och förändra det jag eventuellt vill ändra på. Det jag gillar och mår bra av, det ska jag givetvis försöka göra ännu mer. Att bara fortsätta i gamla spår, utan att överhuvudtaget fundera, är inte min grej.  Till sist hänger det ju till stor del på mig själv om jag väljer att fastna och klaga på min livssituation eller om jag vill se nya möjligheter.
Ni som följt mig vet att jag brukar ju börja året genom att reflektera över det gångna här på bloggen, jag har i alla fall gjort det 2014, 2015 och 2016.  Nu är det dags igen!

På jobbet
I början av 2017 gick min provanställning som chefsassistent på Arbetsförmedlingen över till en tillsvidaretjänst. Jag fick en fast anställning. Efter en tid som egen företagare i Dalarna med begränsade resurser var det en helt ny känsla; lön på kontot varje månad och sju (!) veckors betald semester. Det kändes som om jag vunnit högsta vinsten på Lotto! Helt plötsligt öppnade sig nya möjligheter med resor och nöjen som jag inte hade haft möjlighet att göra under senare år. Den känslan av glädje och tacksamhet är något som jag hoppas inte försvinner. Det är viktigt att inte ta något för givet, det har jag lärt mig under åren.
Men det var inte nog med det; när tjänsten som företagsrådgivare kom ut i slutet av sommaren var jag tvungen att söka. Missförstå mig inte, tjänsten som chefsassistent var både kul och utmanande med ett nära samarbete med enhetschefen. Jag lärde mig otroligt mycket om Arbetsförmedlingens uppdrag som chefsassistent.
Men eftersom jag jobbat som företagsrådgivare tidigare och tyckte att den tjänsten passade mig som ”hand i handske” var jag tvungen att söka. Efter två månader med mycket hopp och vånda stod det klart; den 16 oktober tillträdde jag på den nya tjänsten som företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen. Helt nya utmaningar som jag tillsammans med mina kollegor kommer att sätta tänderna i under 2018. I just love it! 🙂


Sju veckors semester (!)
Lyxen med sju veckors semester tar det ett tag att vänja sig vid. Som egen företagare hade jag max ett par veckor sammanhållande ledighet. Men inte riktigt ändå, jag var ju tvungen att kolla mejlen och sköta administrationen ändå. Nej, det här livet är något helt annat och jag har verkligen tagit ut svängarna under året som gått.
Det började med en vintervecka i Grövelsjön i februari. Gnistrande sol och turskidor på fjället var ett måste när Växjös gråa så kallade ”vinter” blev för trist.

I juni bar det iväg till USA. Jag skulle träffa mina klasskamrater från mitt år (1979-1980) på High School i St Louis, Missouri. Efter 37 år skulle vi ses igen, Lori, Lisa, Jane och jag. Det var helt fantastiskt! När vi träffades på den första brunchen hemma hos Lisa kändes det som om det var som igår vi var tonåringar och lyssnade till 70-talsdisco på högsta volym. Vi njöt av minnen med både skratt och tårar. Under mina två veckor hann jag inte bara med St Louis, Lori tog mig med runt i USA på en resa jag sent ska glömma, ett minne för livet med både besök på Metropolitan, Broadway, cykelturer i Ohio och Floridas stränder. Tack Lori, Lisa och Jane för en fantastisk upplevelse!

I augusti firade Benny och jag 110-årskalas (55+55 år). Det blev en långweekend i Köpenhamn med härliga cykelturer, mycket öl och flanerande i de olika stadsdelarna. Med tåget funkar det hur bra som helst från Växjö, på knappt tre timmar är man på plats i Danmarks gemytliga huvudstad.
I oktober bar det av på nästa resa; fem dagar i Chamonix i franska alperna. Tillsammans med min väninna från Dalarna, Carin, upplevde jag alla årstider under fem dagar. Från sommar och sol med svettig vandring på torra stigar till – 8 grader och snålblåst uppe på topparna. Chamonix är en häftig plats med stort utbud av aktiviteter, nöjen och inte minst god mat och dryck. Med Carin som guide blev upplevelsen än bättre, tack till dig Carin!

Fritid & engagemang
Under vårvintern anmälde jag mitt intresse som volontär i kommunikationsgruppen för Växjö Pride. Jag fick möjlighet att vara delaktig inför och under Pride-veckan och jobbade tillsammans med Elin med bland annat hemsida, sociala medier och affischer. Under våren träffade jag massor av härliga människor som alla engagerade sig i Växjö Prides budskap om alla människors lika värde. Paraden genomfördes den 10 maj och Växjös gator fylldes av människor som stod upp för kärlek, frihet och kunskap. En riktigt häftig upplevelse!

Musik
En av årets musikupplevelser var när jag blev övertalad av min man att gå med på Kafe de Lux för att titta på legenden Richie Ramone. Den lilla källarlokalen i Växjö fylldes av fans som diggade den gamle punkartisten som svettades och brölade. Trots öronproppar skrek det i öronen flera dagar efteråt, men det var det värt. Vem minns väl inte ”Sheena is a Punk Rocker” från 1977?! Nu fick jag möjlighet att lyssna till den ”på riktigt”:-)

Film 
Sedan jag flyttade till Växjö har jag sett mer kvalitetsfilm än jag gjort tidigare. Allt tack vare Folkets Bio som med ett enormt engagemang arbetar ideellt för att visa kvalitetsfilm till ett bra pris. I förra veckan fick vi meddelande från Elisabeth, som är en eldsjäl och jobbar hårt med Folkets Bio, att det är en konflikt som gör att de inte har möjlighet att hålla bion öppen just nu. Jag hoppas verkligen att de hittar en lösning! Att se film på en riktig biograf ger både avkoppling och ny input.

Film

Träning & motion
Jag gillar egentligen inte träningshysterin utan försöker att förhålla mig till motion på ett sunt sätt. Eftersom jag har turen att vara matte till Sture blir det en hel del vardagsmotion, drygt 9 kilometer per dag eller cirka 14 000 steg. Det är jag ganska nöjd med. Men det gäller kanske att vara på sin vakt med rörligheten i den gamla kroppen också. Efter 20 år av tungt jobb i Saluhallen i Göteborg kryper krämporna fram.  Det jag kan stå ut med är något som kallas Easyline på Medley i Växjö. Easyline är en form av cirkelträning/gruppträning som passar en kvinna i min ålder 🙂 Lite lagom ”hopp och studs” till (förhoppningsvis) bra musik. Det blir inte riktigt lika många gånger i veckan som jag har ambition till men man kan inte hinna med allt, Sture går ju alltid först!

Slutligen…
Sammanfattningsvis kan jag konstatera att 2017 har varit ett riktigt bra år. Vi bor kvar i vår fantastiska hyreslägenhet som vi hade turen att ”få” när vi flyttade till Växjö för drygt två år sedan. Bättre boende kan man inte ha.
Jag upplever att Växjö är en riktigt bra stad att bo i, lagom stor med ett bra kulturutbud, många riktigt bra restauranger och butiker.  Jag har turen att jobba med fantastiska människor på Arbetsförmedlingen i Växjö. Kollegorna, samarbetet och mina arbetsuppgifter på den nya tjänsten består av utmaningar som jag bara kunde drömma om när jag flyttade hit och gick arbetslös under den första tiden.
Med detta (lååånga) blogginlägg vill jag passa på att tacka alla er som finns i min närhet och som bidrar till ett spännande och stimulerande liv!  Stort tack och gott nytt 2018!

Hälsningar Karin

ps. Tack för alla julkort!  Vi valde bort att skicka julkort i år, skänkte pengar till UNICEF och Hjärt- & lungfonden istället. ds.

2 reaktioner på ”Gott nytt år!

  1. Pingback: Hur ofta byter du jobb? – Karin Hellström

  2. Lorraine Kim

    I just read and re-read your blogs. I love your writing. 🙂
    Please continue, friend. I love reading and celebrating life with you. I only regret that we can’t spend more time together. Although your English is superb, I always feel that my words to you are lost in translation. I do hope that one day, you will truly understand what a beautiful human being you are, and how you inspire others in the journey we call ‘life’. Puss och Kram. Lori

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s