Ny tjänst som företagsrådgivare

Imorgon, måndag den 16 oktober 2017, börjar jag min nya tjänst som företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen 0740. Yippie!
Rollen är relativt ny inom myndigheten och jag måste erkänna att det ska bli fantastiskt kul att vara en del i utvecklingen. Ni som känner mig vet att jag uppskattar externt arbete; att skapa goda relationer med näringsliv, kommuner, myndigheter, branschorganisationer och andra nätverk, samarbete är många gånger nyckeln till framgång.
För drygt ett år sedan, när jag för första gången hörde talas om den nya rollen som företagsrådgivare på AF, tänkte jag ”- Det där, det är ju mitt jobb!”. Med min bakgrund som företagare under många år, arbete och samarbete på och med näringslivskontor, regionförbund och myndigheter, erfarenheter från styrelsearbete i Företagarna och inte minst min tid som företagsrådgivare, känns det som att jag har förutsättningar att lyckas i rollen.
När tjänsten utlystes för i somras var jag tvungen att söka. I förra veckan var det klart, ett erbjudande som jag givetvis tackade ja till!

Företagsrådgivare
Företagsrådgivare – en ny yrkesroll eller en superarbetsförmedlare till företagen? Goran Sehovac var tydlig med att det är en helt ny roll på AF.

I fredags var jag inbjuden till en heldag med alla företagsrådgivare och respektive chefer inom AF:s marknadsområde Småland/Blekinge. Ett 30-tal personer samlades för att ta del av varandras erfarenheter, diskutera rollen företagsrådgivare och lyssna till Goran Sehovac, strateg på AF Region syd. Goran var tydlig när han berättade att rollen är helt ny och att vi måste utveckla nya arbetssätt för att lyckas med vårt uppdrag.
Jag är glad att jag fick delta, även om jag inte börjat min tjänst ännu. Informationen och diskussionerna gav mig en tydligare bild över vad som förväntas.  Utmaningar? Ja, men det är ju det som driver mig allra mest. Får jag inte nya utmaningar blir jag lätt uttråkad.

Inom enheten 0740 har vi sedan tidigare en företagsrådgivare, Ola Landström, som  jag ser fram emot att samarbeta med i utvecklingen av företagsrådgivarrollen. Vi ingår, som tidigare, i sektion 1 ”stöd & service” vilket innebär att jag kommer ha kvar samma härliga chef och kollegor som tidigare. Det är jag jätteglad för, bättre kollegor kan man inte ha!
Som företagsrådgivare ingår det att vara aktiv i sociala medier och knyta kontakter digitalt. Troligtvis blir det till största delen på LinkedIn. Är du intresserad av att följa arbetet? Håll utkik där.

/Karin Hellström

7 reaktioner på ”Ny tjänst som företagsrådgivare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s