37 år senare

St Louis 1

1979 åkte jag till USA som utbytesstudent. Som 17-åring gick jag på Lindbergh High School i St Louis Missouri under två terminer. Jag bodde hos en värdfamilj i en förort till St Louis och fick ta del av vardagslivet i en mellanklassfamilj i slutet av 70-talet. Min tid i USA gav mig vidgade vyer och som tur var fick jag lära mig lite mer om hur världen fungerar utanför Aspenäs villastad i Lerum. Jag lärde mig att stå på egna ben på ett sätt som jag med största sannolikhet aldrig gjort om jag inte åkt iväg på mitt sabbatsår.

Lindbergh High School var en jättestor skola med cirka 4 000 elever, klart större än Hvitfeldtska Gymnasiet i Göteborg. Till en början var jag livrädd och kände mig som en udda fågel, men efter ett par månader lyckades jag träffa goda vänner som ”tog hand om mig”.  Vi umgicks både i skolan och på fritiden och hade främst musikintresset gemensamt. Jag pluggade musik på gymnasiet i Sverige och fortsatte med det även i USA. I förorten till St Louis hängde vi bland annat på The Ground Round och lyssnade på livemusik, åt glass på Baskin Robbins, drack litervis av TAB, gick på Six Flags, var på drive-in bio och lyssnade på disco. Vi sjöng konstant och var helt besatta av diskomusiken som strömmade från radiokanalerna i slutet av 70-talet. Livet lekte och de tre tjejerna jag umgicks med mest Lori, Lisa och Jane gjorde att jag kände mig som en del av det amerikanska ungdomslivet just då. En häftig upplevelse som jag är mycket tacksam för!
Vi höll kontakten i ett tag men efter några år fortsatta vi alla leva våra liv på olika håll.
Tack vare Facebook hittade vi varandra igen för ett par år sedan och efter en hel del planerande var det dags att träffas igen. Den 10 juni åkte jag tillbaka till USA för att träffa mina gamla vänner igen, 37 år senare.

USA

New York City
Denna gången började min resa i New York. Lori, som planerat min vistelse, mötte upp i The Big Apple och vi spenderade tre fantastiska dagar i stan med mat, kultur, shopping och nöjen. Vi hann med en hel del under våra tre intensiva dagar!
New York bjöd inte bara på kultur och nöje, nej vi upplevde en värmebölja som stan inte varit med om sedan 1975. 97 F i skuggan gjorde att vi fick hålla tempot nere en aning.  Vi passade på att få lite andrum i hettan på väl luftkonditionerade muséum och restauranger. Att besöka Metropolitan, Broadway och MoMA är bara några av aktiviteterna jag haft på min bucket list, som jag nu bockat av. Så häftigt!

St Louis, MO
Efter en tur till Boston för att besöka en väninna till Lori bar det av mot St Louis för att möta upp med de andra tjejerna; Jane och Lisa. Lisa bjöd på brunch och efter en kort stund kändes det inte som 37 år sedan vi sågs! Foton, minnen, musik och avstämning vad som hänt under 37 år gjorde eftermiddagen och kvällen alldeles för kort. Vi hann med att besöka vår gamla skola, äta glass och äta en god middag tillsammans innan vi avslutade dagen:-)

 

Dag två i St Louis var Lisa och jag på sightseeing runt om i stan, vi besökte The Arch, åt på en fantastisk restaurang i det Italienska distriktet i St Louis. Kvällen avslutade vi på St Louis Symphony Hall med ”A tribute to Queen”. En helt under dag och kväll, stort tack Lisa!

Queen

Clearwater Beach, Florida
Efter underbara  dagar i St Louis packade Lori och jag om våra väskor inför vår tur till Clearwater Beach, Florida. Lori arbetade medan jag njöt av strand och bad i Florida. Varmt och fuktigt? Ja men härliga bad utan haj. Vi passade även på att fira Loris födelsedag 🙂

Clearwater

Cincinnati, Ohio
Jag avslutade mina två veckor i USA hemma hos Lori och Ven i Cincinnati Ohio. Fyra dagar med god mat, god dryck, aktiviteter och en gästvänlighet utöver det vanliga. Det var första gången jag besökte Cincinnati och jag gillar det verkligen. Härlig natur och behagligt klimat!

Cykeltur Ohio

Jag vill passa på att tacka Lori, Ven, Lisa och Jane för ett fantastisk mottagande och en otrolig resa! Det var verkligen jättekul att ses igen och jag hoppas att jag inom kort får se er här i Sverige så att jag kan visa upp vårt land och guida er på samma sätt som ni gjort för mig. Tack än en gång!

/Love from Karin, The Swede 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s