Växjö Pride 2017

För ett par månader sedan hittade jag ett inlägg på Facebook från Växjö Pride med texten: Vill du engagera dig som volontär i Växjö Pride 2017? Självklart, tänkte jag.
På utsatt datum, en regnig måndagskväll i januari, besökte jag Kafe de Lux för att ta reda på vad jag kunde hjälpa till med. Eftersom det var samma kväll som träffen med den feministiska bokklubben var jag sen till mötet men fick en kort pratstund med en av styrelsens trevliga medlemmar. Jag berättade att jag helst av allt vill jobba med kommunikation och noterade min mejladress på en lapp. Efter ett par dagar fick jag en inbjudan till ett första möte med kommunikationsgruppen, en härlig grupp med stort engagemang! Nu har vi träffats tre gånger och planeringen inför Växjö Pride 2017 är i full gång 🙂
Eftersom Arbetsförmedlingen deltog i paraden förra året var jag på plats och hejade fram kollegorna i tåget i maj i fjol.  Det var en fantastisk känsla att se alla engagerade människor, en riktig folkfest! Jag känner mig stolt om jag på något sätt kan bidra till att Växjö Pride kan fortsätta utveckla sitt koncept och få fler människor att engagera sig för alla människor lika värde; ett öppnare, friare och mer kärleksfullt Växjö!
I år genomförs Växjö Pride mellan den 8-14 maj och under veckan det erbjuds aktiviteter av olika slag, runt om i stan. Programmet kommer att finnas på hemsidan så snart det är klart. Paraden genomförs på lördagen den 13 maj och förhoppningsvis lockas ännu fler personer i år. I fjol slogs rekordet, igen, med cirka 9 000 deltagare. Tema för i år är kunskap och vi i kommunikationsgruppen jobbar just nu med en plan för att kunna förmedla så mycket kunskap som möjligt. Följ oss gärna på Facebook, som vi uppdaterar regelbundet.

Vill du också engagera dig i Växjö Pride 2017? Måndagen den 27 mars bjuder volontärgruppen in till ett informationsmöte för dig som är intresserad. Träffen kommer att hållas i Sensus lokaler på Norrgatan 15 i Växjö. Har du frågor är du välkommen att höra av dig på volontarvaxjopride@gmail.com. Vi kanske ses?

//Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s